سرویس فرهنگی مشرق - نشست خبری و اکران خصوصی مستند "مصاف" بعد از ظهر امروز 15 اردیبهشت با حضور عوامل فیلم و اصحاب رسانه در خبرگزاری نسیم برگزار شد.
مستند 80 دقیقه ای مصاف که در دو نسخه تهیه شد، کاری از گروه مستند سازی سفیر و به کارگردانی علی عبدالوهاب است که به بررسی عملکرد دولتهای روی کار آمده پس از انقلاب و جریانات فرهنگی و اقتصادی و سیاسی مهم تاریخ در طول این سالها می پردازد.
در قسمت اول این برنامه دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی موسوم به دولت سازندگی و دوره ریاست خاتمی تحت عنوان دولت اصلاحات، مورد توجه قرار دارند و سازنده قصد دارد تا نحوه شکل گیری تهاجم فرهنگی در طول 16 سال حضور این دو نفر بر مسند ریاست تا وقوع ماجرای کوی دانشگاه (18 تیر) را بررسی کند.
پس از پخش این مستند خبرنگاران رسانه های مختلف به طرح چند سوال از سازندگان فیلم پرداختند و کارگردان و تهیه کننده نیز پاسخگوی آنها بودند.
عبدالوهاب در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسیده بود چرا در دولت خاتمی به شرح اتفاقات فرهنگی توجه شد در حالی که در به تصویر کشیدن دوره رفسنجانی به مباحث اقتصادی توجه شده بود گفت: در دوره رفسنجانی به دلیل توجه بیش از حد به مسائل اقتصادی و غفلت فرهنگی شرایطی به وجود آمد که شاهد رشد گروه های رسانه ای خاص و در نهایت وقوع ماجرای کوی دانشگاه بودیم.
کارگردان مصاف در خصوص عدم نمایش دوره جنگ و دوران نخست وزیری موسوی در کارش اظهار داشت: ما قصد نداشتیم به دفاع مقدس یا پیش از آن بپردازیم. دورانی که ما مورد بررسی قرار دادیم، سالهای پس از رحلت حضرت امام خمینی(ره) بوده و به سالهای پیش از آن توجهی نداشتیم. ضمن این که ما دولت ها را بررسی نکردیم بلکه فقط اتفاقات موثر در وقوع واقعه 18 تیر را مورد توجه قرار دادیم.
وی همچنین درباره نحوه اکران این مستند و در جواب خبرنگاران گفت: مصاف روز سه شنبه هفدهم ماه جاری، ساعت 15 در دانشکده فنی دانشگاه تهران(سالن شهید چمران) اکران خواهد شد و بعد از آن در دیگر دانشگاه های کشور به نمایش در می آید. تا کنون 6 دانشگاه برای اکران این مستند اعلام آمادگی کرده اند.
عبدالوهاب در جواب سوال خبرنگاری مبنی بر نحوه پیگیری و هماهنگی مصاحبه ها در این مستند اظهار داشت: برای گفتگو ها خیلی مشکل داشتیم. غیر آقایان زیبا کلام، صفار هرندی و ابطحی که مارا کمک کردند و خاطرات خود را از آن ایام گفتند، بقیه آدمهای سیاسی که می تواسنتد صحبت بکنند و در این کار نقشی داشته باشند، دست ما را ردکردند. نه تنها اصلاح طلب ها بلکه اصولگرایان هم هوای مارا نداشتند. مثلا سید عباس نبوی یا حمید رسایی کسانی بودند که حاضر نشدند با ما همکاری کنند.
مستند ساز جوان مرکز مستند سفیر در پایان گفت: ای کاش مسئولان صدا و سیما مارا حمایت می کردند و اجازه میدادند از آرشیو غنی آن استفاده کنیم و مجبور نباشیم فیلم ها و کلیپ های مورد نیازمان را از اینترنت دانلود کنیم.
کد خبر 212367
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۱
- ۵ نظر
- چاپ
مستند 80 دقیقه ای مصاف که در دو نسخه تهیه شد، کاری از گروه مستند سازی سفیر و به کارگردانی علی عبدالوهاب است که به بررسی عملکرد دولتهای روی کار آمده پس از انقلاب و جریانات فرهنگی و اقتصادی و سیاسی مهم تاریخ در طول این سالها می پردازد.